• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Goede voeding👉🏻Gezond en mooier haar?

Gepubliceerd op: 20-05-2018

Tegenwoordig word er veel geschreven over de juiste voeding. Wat te eten om je fitter te voelen of gezonder, om zo optimaal van het leven te kunnen genieten. Eiwittenrijk, suiker vrij, sappen kuur of koolhydraat arm en zo zijn er meerdere adviezen om jouw doel te bereiken. Zo werd ik heel nieuwsgierig naar welke voedingstoffen nou juist goed zijn voor je haar.

Want naast een goede shampoo en conditioner, welke aan de buitenkant van je lichaam (haar) werkt. Moeten we toch ook zeker aan de binnenkant werken. Om zo het beste uit je haar te halen. Denkend aan meer glans, minder haaruitval, langere lengtes, sterker haar en niet te vergeten een gezonde hoofdhuid.

Je haar bestaat uit 91 % uit proteïne. Wanneer daar een tekort aan komt, word je haar al een stuk kwetsbaarder, het word droger, stugger en doffer. Wij werken in onze salon met de Milkshake lijn van Z.One Concept. Deze bestaat voornamelijk uit proteïne. Maar dit is dus met name voeding voor de buitenkant van het haar. En deze zal je beschadigde haar zeker verbeteren.

Eiwitten en proteïne zijn hetzelfde. Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees, vis, melk, kaas en eieren. Plantaardige eiwitten zitten vooral in brood, graanproducten, peulvruchten, noten, zaden en paddenstoelen. Door deze producten gevarieerd te eten, zal je voldoende eiwitten binnen krijgen.

Volwassen personen hebben gemiddeld ongeveer 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Sommige groepen hebben wat meer nodig. Dat zijn vegetariërs, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook mensen met bepaalde aandoeningen of wonden en kracht- en duursporters hebben iets meer nodig. (Bron, het Voedingscentrum)

Als je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt, kan dit ervoor zorgen dat je haar dof word, langzaam groeit, afbreekt of uitvalt. Wanneer men een eiwitarm eetpatroon heeft, kan dit tot uiting komen in onze haren. Wanneer de fundering niet goed is, kan de bouw ook niet goed verlopen!

Graag deel ik met jullie een leuk eiwitrijk recept. Omdat ik zo van bakken en koken houd. Houd ons in de gaten op Facebook of Instagram, voor de volgende lekkere voedings tip! “Op weg naar gezonder haar!

Havermout koekjes met chocolade en pindakaas.

Voor 6 koeken:

▪ 100 gr havermout

▪ 30 gr pure chocola ( >70% cacao)

▪ 1 ei

▪ 2 el pindakaas

▪ 1 el honing

▪ 1 tl bakpoeder

▪ 1/2 tl vanillepoeder / kaneel

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe de havermout in een kom en voeg hier het bakpoeder en het vanillepoeder en/of kaneel aan toe. Hak de chocola in grove stukken. Voeg een flinke eetlepel pindakaas toe aan de havermout, doe ook de honing erbij en tik het ei boven de kom. Gebruik een lepel om alles door elkaar te mengen en voeg als laatste de chocola toe. Maak nu met je handen een stevige deegbal van alle ingrediënten. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken (of in kleinere bolletjes voor meer kleinere koekjes) en rol hier met je handen bolletjes van. Leg de bolletjes op de beklede bakplaat en druk ze voorzichtig plat, tot ze ongeveer 1 cm dik zijn. Het is lekker plakkerig. Schuif de bakplaat met de havermout koekjes met pindakaas en chocola voor 15 minuten de oven in. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

In het ei, de havermout, pindakaas (van pinda’s of noten) en in de hogere percentage pure chocolade vanaf 70% zitten veel eiwitten/proteïnen.

Leuk? Deel het:

comments powered by Disqus